Boeken

Watchlist augustus: welke 5 thrillers wil ik lezen?

Samantha183 views

Maandelijks komen er zoveel boeken uit dat het soms lastig is om te bedenken welke thrillers je wilt lezen. Want, hoe jammer ook, tijd om álles te lezen is er nu eenmaal niet. Daarom maak ik maandelijks een lijstje met de vijf boeken die op mijn ‘to read’-lijstje komen staan. Dit keer is augustus aan de beurt!

Methode 15/33 – Shannon Kirk

Methode 15:33 - Shannon KirkStel je voor: een hulpeloos, zwanger meisje van 16 dat net uit de veiligheid van haar eigen omgeving is gerukt en in een smerige bestelwagen is geduwd. Ontvoerd… Alleen… Doodsbang. Vergeet haar nu… Stel je in plaats daarvan een zwanger, manipulatief wonderkind voor. Ze wordt in een smerige bestelwagen geduwd en voelt vanaf het eerste moment van haar ontvoering een koelbloedig verlangen naar twee dingen: haar ongeboren kind redden en genadeloos wraak nemen. Ze gaat methodisch, berekenend en wetenschappelijk te werk bij het maken van haar plan. Is ze een klinische psychopaat? Niets laat ze aan het toeval over, onverstoorbaar maakt ze haar berekeningen en oefent ze, terwijl ze wacht… op het perfecte moment om toe te slaan. Methode 15/33 is wat er gebeurt als het slachtoffer net zo koudbloedig is als haar ontvoerders.

Waarom lezen?
Soms is het lastig om bij een thriller nog een originele invalshoek te bedenken. Want hoe je het ook wendt of keert: veel is al eens gedaan, op welke manier dan ook. Dit is een invalshoek die ik nog niet eerder tegen ben gekomen. Natuurlijk, een slachtoffer dat later de dader blijkt te zijn kennen we wel, maar hier is ze ook daadwerkelijk een slachtoffer. Ik ben in ieder geval geïntrigeerd door het onderwerp.

Zij die volgen – Ingar Johnsrud

Zij die volgen Ingar JohnsrudRechercheur Fredrik Beier wordt naar een uithoek van Oslo geroepen om een massamoord te onderzoeken. De slachtoffers waren allemaal lid van de apocalyptische sekte Het licht van God. Daarom wijst alles op een religieuze wraakactie, maar Fredrik en zijn jonge partner Kafa Iqbal zijn sceptisch en al snel neemt het onderzoek een verrassende wending. Fredrik en Kafa moeten jacht maken op een brute moordenaar, en tegelijkertijd mysteries ophelderen rond de schimmige verledens van de sekteleiders. Ze hadden niet kunnen vermoeden dat ze terecht zouden komen in een onderzoek naar de monsterlijke experimenten die terugvoeren naar de Tweede Wereldoorlog. Johnsrud is een meesterlijk verteller en een gedurfde, creatieve nieuwe stem in de Scandinavische crime.

Waarom lezen?
Sektes, experimenten en de Tweede Wereldoorlog? Dat klinkt voor mij als een goede combinatie. Dat het boek is geschreven door een Noor is een fijne bijkomstigheid, want over het algemeen houd ik van Scandinavische thrillers. Het boek is een eerste deel uit een trilogie. Als deze leuk is, heb je ook direct nog twee boeken te lezen!

De laatste deelnemer – Alexandra Oliva

De laatste deelnemer - Alexandra Oliva‘De laatste deelnemer’ van Alexandra Oliva is een razendspannend boek dat perfect is voor fans van ‘Wie is de mol?’ en ‘Expeditie Robinson’. Twaalf kandidaten nemen deel aan een realityprogramma waarin ze moeten zien te overleven in de wildernis in het noordoosten van de VS. In het begin zijn de opdrachten vrij onschuldig, maar ze worden steeds heftiger. Dan volgt de ultieme test: in je eentje een tijdlang overleven in de wildernis. Een deelneemster wordt steeds fanatieker, maar ze weet niet wie ze kan vertrouwen. Bij de laatste uitdaging raken haar reserves op en kan ze steeds minder goed realiteit van waan onderscheiden. Dan ontmoet ze een tiener die haar een wel heel onwaarschijnlijk verhaal vertelt. Of vertelt hij de waarheid? Zal ze hem vertrouwen?

Waarom lezen?
‘Wie is de Mol’ en ‘Expeditie Robinson’? Oké, ja, dat maakt mij nieuwsgierig. Mocht ik ooit gepubliceerd worden, dan zou ik serieus overwegen om in een voorwoord geadresseerd aan de productie van Wie is de Mol te vragen of ik een keer mee mag doen. Dus die twee shows in combinatie met een thriller lijkt me zeker niet verkeerd! Het onderwerp doet me ook denken aan Marathon van Stephen King. Ik twijfel alleen over het deel over de tiener met een onwaarschijnlijk verhaal. Wil ze dan niet te veel verhaallijnen in haar boek stoppen?

De achtste doodzonde – Rebecka Aldén & Janny Middelbeek-Oortgiesen

De achtste doodzonde - Rebecka AldenNa haar bijna fatale ongeluk, tien jaar geleden, is Nora erin geslaagd haar leven opnieuw op te bouwen. Ze is een zeer succesvol zelfhulpcoach en woont met haar man Frank en twee kinderen in een fraaie villa in een buitenwijk van Stockholm. Maar met de komst van Klara, die haar intrek neemt in het huis naast hen, begint de idylle langzaam barsten te vertonen. Klara raakt bevriend met Nora en Frank, en de kinderen zijn helemaal weg van haar. Dan krijgt Nora last van onverklaarbare vermoeidheidsverschijnselen en steeds vaker voelt ze zich afwezig. Tot ze beseft dat ze Klara al eens eerder heeft ontmoet…

Waarom lezen?
Dit lijkt een ‘tussendoorthriller’, zoals ik ze graag noem. Een thriller die niet al te zwaar is qua thema, maar wel spannend. De omschrijving maakt me al benieuwd, want heeft ze Klara dan vlak voor het ongeluk ontmoet? En wat wil die Klara van Nora?

Narcotica – Emelie Schepp

Narcotica - Emelie ScheppOp het station van Norrköping wordt in een trein een dode vrouw aangetroffen. Ze is gestorven toen een van de bolletjes die ze smokkelde, openbarstte in haar maag. De vrouw blijkt de reis niet alleen afgelegd te hebben. Maar waar is de andere vrouw gebleven? Officier van justitie Jana Berzelius wordt op de zaak gezet en al snel blijkt dat zij er persoonlijk meer bij betrokken is dan haar lief is. De verdenkingen wijzen in de richting van Danilo, de man met wie ze is opgegroeid maar die ze liever zou vergeten. Hij weet te veel over haar en met al die kennis is hij een direct gevaar voor Jana. Om haar verleden en haar toekomst te beschermen, moet ze Danilo vinden voordat de politie dat doet.

Waarom lezen?
De debuutthriller van Emelie Schepp heb ik niet gelezen, maar ik heb wel veel reviews voorbij zien komen. Ik was toen al benieuwd. Helaas ben ik er nog niet aan toegekomen om haar boek te lezen, maar de omschrijving van haar tweede thriller maakt me wederom nieuwsgierig. Misschien moet ik binnenkort dus toch maar eens in haar boeken beginnen!

Naar welke boeken kijk jij uit?

Samantha
Boekenverslinder. Vooral thrillers en historische fictie. Schrijft een boek en is in het dagelijks leven copywriter voor een groot bedrijf.

Leave a Response